Issledovanie vliyaniya istochnikov belka na pokazateli kachestva morozhenogo



如何引用文章

全文:

开放存取 开放存取
受限制的访问 ##reader.subscriptionAccessGranted##
受限制的访问 订阅或者付费存取

详细

The effect of substitution of non-fat dry milk residue (NFDMR) by 100 and 50% of dry substances of the whey and by 50% of serum protein concentrates on the quality indices of ice cream at 12% milk fat content was investigated. To avoid the lactose crystallization when using the whey its hydrolysis was carried out. The researches resulted in establishing that the substitution of NFDMR by dry substances of whey affected negatively the dynamic viscosity of the mixture, thermal stability, air phase dispersion as well as organoleptic indices. Hydrolysis of lactose at the maturation stage prevented the crystallization of lactose during storage of ice cream. The protein content and heat stability increased when 50% NFDMR were substituted by serum protein concentrates. All studied samples with NFDMR substitution showed the decrease of the milk taste of different intensity.

全文:

受限制的访问

参考

  1. Горбатова К.К. Биохимия молока и молочных продуктов: учеб. пособие / К.К. Горбатова, П.И. Гунькова. - СПб.: ГИОРД, 2010. - 336 с.
  2. ГОСТ 314572012. Мороженое молочное, сливочное и пломбир. Технические условия.
  3. Оленев Ю.А., Творогова А.А., Казакова Н.В., Соловьева Л.Н. Справочник по производству мороженого. - М.: ДеЛи принт, 2004. - 798 с.
  4. Творогова А. А. Свойства и влияние эмульгаторов на термоустойчивость мороженого / А. А. Творогова, Н.В. Казакова, А.В. Ландиховская // Холодильная техника. 2018. № 4. С. 46-49.
  5. Творогова А. А. Влияние коагуляции белка на термои формоустойчивость кисломолочного мороженого / А.А. Творогова, А. В. Ландиховская, Т. А. Медведева // Холодильная техника. 2020. № 1. С. 42-44.
  6. Творогова А. А. Применение технологически функциональных белков «PROCREAM 151С» в производстве мороженого / А. А. Творогова, Н. В. Казакова, А. В. Спиридонова, О.В. Алексеева, Н. Н. Свистун // Молочная промышленность. 2014. № 7. С. 64-65.
  7. Alvarez V.B. Physical Properties of Ice Cream Containing Milk Protein Concentrates / V.B. Alvarez, C.L. Wolters, Y. Vodovotz, T. Ji // Journal of Dairy Science. 2005.

补充文件

附件文件
动作
1. JATS XML

版权所有 © Tvorogova A.A., Shobanova T.V., Tsemenovskiy M.A., 2020

Creative Commons License
此作品已接受知识共享署名 4.0国际许可协议的许可