Accounts receivable management as a factor for improving financial condition



Cite item

Full Text

Open Access Open Access
Restricted Access Access granted
Restricted Access Subscription or Fee Access

Abstract

The article deals with the choice of credit policy of an industrial enterprise. The influence of the chosen credit policy on the performance of an industrial enterprise is analyzed. A variant of implementing a conservative credit policy to reduce the risks of working with debtors is considered.

Full Text

Restricted Access

About the authors

O. O Skryabin

NITU “MISIS”, RGAIS

Email: 8888@mail.ru
Candidate of economical sciences Moscow, Russia

References

  1. Кох Р. Принцип 80/20; пер. с англ. - М.: Эксмо, 2012. - 443 с.
  2. Лихачева О.Н., Щуров С.А. Долгосрочная и краткосрочная финансовая политика предприятия: учеб. пособие / под ред. И.Я. Лукасевича. - М.: Вузовский учебник, 2007.
  3. Нургазина Г.Е., Яковлев В.А., Искакова М.К. Роль малых предприятий в обеспечении продовольственной безопасности Республика Казахстан // Известия высших учебных заведений. СевероКавказский регион. Серия: Общественные науки. 2016. № 3 (191). С. 77-82.
  4. Шарнопольский Б.П., Пятаева О.А. Возможности управления показателями EVA и экономического эффекта снижения себестоимости с помощью оптимизации темпов роста производительности труда и заработной платы в генерирующих компаниях // Управление персоналом и интеллектуальными ресурсами в России. 2015. Т. 4. № 6. С. 67-71.
  5. Anisimov A.Yu., Zhaglovskaya A.V., Aleksakhin A.V., Polozhentseva Yu.S. Regional monitoring of staffing support in the coal mining industry// Eurasian Mining. 2017. № 2. P. 53-56.
  6. Savon D.Y., Zhaglovskaya A.V., Safronov A.E., Sala D. Development of patenting in coal industry// Eurasian Mining. 2018. № 1. P. 9-11.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2020 Skryabin O.O.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies