Features of production of structured cultured milk desserts enriched with food fibers



如何引用文章

全文:

开放存取 开放存取
受限制的访问 ##reader.subscriptionAccessGranted##
受限制的访问 订阅或者付费存取

详细

Based on cultured milk ice cream, a dessert composition at low sucrose content, enriched with food fibers, has been developed. The feature of the dessert consists in ability to keep its structure when using in an unfrozen state. The influence of gelatin and its composition including a processed product of the physically modified starch on the structure of the dessert in unfrozen state has been examined. It was established that the dessert developed had all useful qualities of cultured milk products and its structure was stable under temperature conditions of the refrigerator during two days. The use of the physically modified product (PMP) leads to the increase of the viscosity of the mixture for desserts, and also enhances the ability of their mixtures to be saturated with air. The enrichment of the dessert with food fibers allows positioning it as a food fiber source.

全文:

受限制的访问

作者简介

I. Gursky

Moscow State University of Food Factories

Email: iixrug@yandex.ru
Moscow, Russia

A. Tvorogova

VNIKHI - branch of FGBNU “V.M. Gorbatov FSC for Food Systems”, RAS

Email: antvorogova@yandex.ru
Dr.Sc. Moscow, Russia

参考

  1. Бабурина А. Д. О пользе кисломолочных продуктов/ А.Д. Бабурина, М. И. Задера// Юный ученый. 2017. № 2. С. 122-124.
  2. Ганина В.И. К вопросу о функциональных продуктах питания/ В. И. Ганина, И.И. Ионова// Молочная промышленность. 2018. № 3. С. 44-46.
  3. Дудкин М.С. Пищевые волокна/ М.С. Дудкин, Н.К. Черно, И.С. Казанская, С.Г. Вайнштейн, А. М. Масик. - Киев: Урожай, 1998. - 152 c.
  4. Ипатова Л.Г. Физиологические и технологические аспекты применения пищевых волокон/ Л. Г. Ипатова, А.А. Кочеткова, О.Г. Шубина, Т.А. Духу, М.А. Левачева// Пищевые ингредиенты. Сырье и добавки. 2004. № 1. С. 14.
  5. Технический регламент Таможенного союза ТР ТС 029/2012 «Требования безопасности пищевых добавок, ароматизаторов и технологических вспомогательных средств». Принят Решением Совета Евразийской экономической комиссии от 20 июля 2012 г. № 58.
  6. Технический регламент Таможенного союза ТР ТС 021/2011 «О безопасности пищевой продукции». Утвержден Решением Комиссии Таможенного союза от 9 декабря 2011 г. № 880.

补充文件

附件文件
动作
1. JATS XML

版权所有 © Gursky I.A., Tvorogova A.A., 2020

Creative Commons License
此作品已接受知识共享署名 4.0国际许可协议的许可