Issledovanie osobennostey formirovaniya struktury morozhenogo v srede zhidkogo azota



如何引用文章

全文:

开放存取 开放存取
受限制的访问 ##reader.subscriptionAccessGranted##
受限制的访问 订阅或者付费存取

详细

The process of freezing influences deeply the product elements formation and their dispersibility at ice cream production. The shape and dimension of ice cream structural elements that are ice crystals and air bubbles depend greatly on freezing speed and mechanical impact on the product. The freezing speed increases significantly at the product freezing in a liquid nitrogen medium. The paper cites the results of experimental studies with respect to the estimation of the impact of the process of the quick freezing of liquids in a liquid nitrogen medium on dispersibility of structural elements and organoleptic indices of ice cream. Also a comparative estimation of qualitative indices of ice cream produced at mixtures freezing in the liquid nitrogen medium and in the freezer was carried out. It was defined that the freezing of the mixture for ice cream led to the formation of small ice crystals that couldn’t be felt by sense organs. The possibility to produce frozen desserts in the liquid nitrogen medium as well as using mixtures for fullcream ice without food additives - stabilizers of structure and consistence was justified.

全文:

受限制的访问

参考

  1. Гофф Г.Д. Мороженое / Г. Д. Гофф, Р. У. Гартел. - 7е изд., перераб. и доп.; пер. с англ. под ред. А.А. Твороговой. - СПб.: Профессия, 2016. - 540 с.
  2. Коновалова Т.В. Особенности замораживания смесей для мороженого в среде жидкого азота / Т.В. Коновалова, А.А. Творогова, Е.А. Крюковских // Повышение качества, безопасности и конкурентоспособности продукции агропромышленного комплекса в современных условиях: сб. науч. тр. IX Междунар. конф. мол. ученых и спец. - М.: ФГБНУ ВНИИПБиВП, 2015. С.119-123.
  3. МакКенна Б.М. Структура и текстура пищевых продуктов. Продукты эмульсионной природы / Б.М. Мак Кенна; пер.с англ. под ред. Ю.Г. Базарновой. - СПб.: Профессия, 2008. - 471 с.
  4. Оленев Ю.А. Справочник по производству мороженого / Ю.А. Оленев, А.А. Творогова, Н.В. Казакова, Л.Н. Соловьева. - М.: ДеЛи принт, 2004. - 798 с.
  5. Творогова А.А. Научные рекомендации по стабилизации структуры мороженого / А.А. Творогова. - М.: Издво Россельхозакадемии. 2003. - 46 с.

补充文件

附件文件
动作
1. JATS XML

版权所有 © Konovalova T.V., Tvorogova A.A., 2017

Creative Commons License
此作品已接受知识共享署名 4.0国际许可协议的许可