Ispol'zovanie digidrokvertsetina pri proizvodstve bystrozamorozhennykh myasorastitel'nykh izdeliy - zalog zdorovogo pitaniya
- Authors: Kaukhcheshvili N.E.1, Dontsova N.T.1, Nitsenko T.P.1, Mashkova N.N.1
-
Affiliations:
- Issue: Vol 106, No 2 (2017)
- Pages: 54-57
- Section: Articles
- URL: https://freezetech.ru/0023-124X/article/view/99247
- DOI: https://doi.org/10.17816/RF99247
Cite item
Abstract
During last years the demand in quick frozen meat products increased greatly that made urgent the elaboration of new kinds of such products with pronounced antioxidant properties aimed at longterm storage in a frozen state. When combining meat and vegetable raw materials the product at a high nutritive value is produced, and a natural antioxidant is introduced in them to level oxidation processes during meatvegetable products storage. A compounding of meatvegetable minced products using active natural antioxidants was grounded scientifically and experimentally as well. It was proven that there were no qualitative changes at longterm storage of meatvegetable minced products with antioxidants. The paper cites the dihydroquercetin and mustard powder properties as an object of a technological process. The study results obtained allow recommending the dihydroquercetin use in production of quick frozen meatvegetable minced products.
Full Text

About the authors
Nikolay Ernestovich Kaukhcheshvili
Email: mail@vnihi.ru
Natal'ya Teodorovna Dontsova
Email: mail@vnihi.ru
Tamara Petrovna Nitsenko
Email: mail@vnihi.ru
Natal'ya Nikolaevna Mashkova
Email: nnvnihi@yandex.ru
References
- Каухчешвили Н.Э., Ниценко Т.П., Донцова Н.Т., Машкова Н.Н. Совершенствование подходов к разработке и оценке композиционного состава рубленых мясорастительных быстрозамороженных изделий // Холодильная техника. 2016. № 6.
- Каухчешвили Н.Э., Донцова Н.Т., Ниценко Т.П., Машкова Н.Н. Использование растительных продуктов повышенной биологической ценности в производстве быстрозамороженных мясорастительных рубленых изделий // Мир мороженого и быстрозамороженных продуктов. 2014. № 5.
- Каухчешвили Н.Э., Ниценко Т.П., Донцова Н.Т., Машкова Н.Н. Основные принципы создания быстрозамороженных мясорастительных рубленых готовых изделий повышенной пищевой ценности // Мясная индустрия. 2016. № 7.
- Постановление Главного Государственного санитарного врача от 14.11.2001 № 36 «О введении в действие СанПиН 2.3.2.107801».
- Творогова А.А., Казакова Н.В., Ситникова П.Б. О целесообразности применения дигидрокверцетина в мороженом при длительном хранении // Мир мороженого и быстрозамороженных продуктов. 2014. № 5.
- Творогова А.А., Ситникова П.Б. Физикохимические изменения в замороженных аэрированных десертах при хранении // Холодильная техника. 2015. № 9.
