Razrabotka rekomendatsiy po ratsional'nym rezhimam protsessa zamorazhivaniya granul zhidkikh suspenziy s primeneniem azotnykh temperatur
- Authors: Ermolaeva P.Y.1, Belukov S.V.1, Sapozhnikov V.B.1
-
Affiliations:
- Issue: Vol 106, No 8 (2017)
- Pages: 41-45
- Section: Articles
- URL: https://freezetech.ru/0023-124X/article/view/99315
- DOI: https://doi.org/10.17816/RF99315
- ID: 99315
Cite item
Abstract
When granulating the main task is to select rational conditions of the process of freezing liquid suspension granules. The determination of freezing time of a liquid drop at nitrogenous temperatures including in a dimensionless form, at different stages of the process as well as under different conditions of its behavior allows revealing rational conditions of this process and offering recommendations to hardware design of an immersion cryogranulator. The recommendations make it possible to select its main geometric dimensions with higher foundation.
Full Text
About the authors
Polina Yurisovna Ermolaeva
Email: gelata.kina@gmail.com
Sergey Vladimirovich Belukov
Email: sergey_belukov@mail.ru
Vladimir Borisovich Sapozhnikov
Email: sapojnikov47@mail.ru
References
- Кислицын А.А., Шабаров А.Б. Учебнометодический комплекс по дисциплине «Тепломассообмен» для студентов специальности «Теплофизика». - Тюмень: Издво Тюменского государственного университета, 2007.
- Комяко О. Г. Низкотемпературное обезвоживание жидких пищевых продуктов (теория, исследования, интенсификация): дис.. дра техн. наук в форме науч. докл.: 05.18.12. НИИ пищеконцентратной промышленности специальной пищевой технологии. - М., 1996. - 77 с.
- Кутателадзе С.С. Основы теории теплообмена. - Изд. 5е, перераб. и доп. - М.: Атомиздат, 1979. С. 132.