Krioprotektornye svoystva kompleksnoy pishchevoy dobavki «PRAM»
- Authors: Genel' L.S.1, Galkin M.L.1, Sakina A.I.1
-
Affiliations:
- Issue: Vol 106, No 9 (2017)
- Pages: 58-61
- Section: Articles
- URL: https://freezetech.ru/0023-124X/article/view/99345
- DOI: https://doi.org/10.17816/RF99345
- ID: 99345
Cite item
Abstract
Сryoprotective properties of the liquid and hardened “PRAM” additive allows lowering storage temperatures of meat products from 0 to -4 оС without freezing and prolonging their freshness considerably. This opens the perspective for modernization of refrigeration equipment used for cooling to -3...-4 оС without freezing meat produce during production, warehouse storage, logistics, wholesale and retail realization as well as in a domestic refrigerator.
Keywords
криопротекция, температура хранения, продление срока хранения, сохранение свежести, жидкий и отвержденный «ПРАМ», автолиз, апоптоз, охлажденная и замороженная мясная продукция, модернизация холодильного оборудования, упаковка пищевых продуктов, микробиологическая порча, селективная парои газопроницаемость
Full Text
About the authors
Leonid Samuilovich Genel'
Email: info@splast.ru
Mikhail Leonidovich Galkin
Aleksandra Ivanovna Sakina
Email: info@splast.ru
References
- Альбертс Б. Основы молекулярной биологии клетки / Б.Альбертс, Д.Брей и др. - М.: Бином, Лаборатория знаний, 2015. - 722 с.
- Генель Л.С., Галкин М.Л. «ПРАМ» - ингредиент, продлевающий срок хранения охлажденного мяса // Холодильная техника. 2016. № 1. С. 49-55.
- Генель Л.С., Галкин М.Л. Эффективное продление срока хранения охлажденного мяса и мясопродуктов // Мясные технологии. 2016. № 5. С. 24-28.
- Мясная промышленность. Энциклопедический словарь. - М.: ВНИИМП. 2015.
- Определитель бактерий Берджи. В 2х т. Т. 1,2; пер. с англ./под ред. Дж. Хоулта, Н. Крига, П. Снита, Дж. Стейли, С. Уилльямса. - М.: Мир, 1997. - 800 с.